2014. szeptember 9., kedd

Új otthon...

Új környezet, új illatok, se anya, se tesók...
Féltem hogy lassan fog hozzászokni a második új helyhez, de nagyon tetszett neki. Otthon csak a szobában lehetett, itthon(Németországban) pedig egy egész kis lakása van. Azonnal fel alá szaladgált kiélvezve a nem túl nagy teret, de neki elég volt. Mindent lassan megismert, megszagolt. Megmutattuk az almot neki és az enni-innivalót hol találja. Szerencsére egyszer sem volt hogy "nem találta" volna bármelyiket is. :)
Persze, mint minden okos mi is úgy indultunk a dolognak hogy az ágyban és az asztalon nem lehet. A párom ugyan is sajnos allergiás a cicákra. Amióta Arya meg van egyszer nem tüsszögött tőle hozzáteszem, otthon viszont csúnyán, de taknya nyála egybefolyik a házi cicusoktól.
Mindenesetre az ágy az egyik kedvenc helye, ha eszünk akkor pedig az asztal. Okosan már megtanulta hogy nem kap amíg mi nem adunk neki pár falatot. Óriás szemekkel néz ránk hát nem lehet ilyenkor kibírni. Először semmit nem akartunk neki adni, most is tényleg csak egy kis kóstolót kap kizárólag, mert valóban észrevehető legfőképpen a szőrzetén hogy ha mást is evett. 
X-box mesterek
"...én is segítek zenét csinálni"
Az első hetekben imádott bemászni az ágy alá és ott aludni, talán mert ott sötét volt nem tudhatom, de szerencsére ahogy elkezdett nőni nem igazán fért be meg ki így leszokott róla. Ma már inkább velünk alszik vagy ahol épp kényelmes kis helyet talál magának.
legalkalmasabb hely a pihenésre...:)
Játékunk van bőven de sokszor inkább a legegyszerűbb dolgokkal tudja magát lekötni akár egy órára is. Ilyen például a fülpiszkáló, cérna vagy amivel a vékonyabb kábeleket kötik össze műanyagszerű drótocska (erre érdemes odafigyelni hogy ne álljon ki belőle a drót mert könnyen megsérti ám magát). ...de akár egy kis papírfecnivel is eljátszik.
A dobozok, zacskók, táskák álomhelyekké váltak itthon. Néha bedobok neki 1-2 kis játékegeret és vagy fél óráig lefoglalja a dolog.


Fontos hogy legyen kaparófa, hasznos dolog. Azért annak ellenére hogy nekünk van külön is meg a macskafán is még is a padlószőnyeget használja néha, vagy éppen a falról a tapétát kapargatja le. 

A függöny! Szerelmesek voltunk a függönybe amíg nem nőtt akkorára hogy nem bírta már felhúzni rajta magát. Minden nap Tarzanosat játszott, ezért is imádom hogy ilyen strapabíró a függöny.

Mint tudni illik a Brit rövidszőrű cicusokról, ha a gazdi nincs otthon egész napot képes átaludni, de ha otthon van akkor nagyon aktív tud lenni, így köteles vagy játszani vele. Őt nem fogja érdekelni hogy te épp mennyire vagy hulla munka után, akkor is gyere játszani. Remélem későbbre is megtartja ezt a szokását! :) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése